Més enllà del reciclatge en la llar

Hi ha espais fora de la llar on també pots reciclar. Activa’t i suma’t al repte de l’economia circular. El món necessita un gir

Els centres educatius són un bon lloc per a aprendre a separar en origen

Els centres educatius són un bon lloc per a aprendre a separar en origen

Lola Pérez

Lola Pérez

En els últims anys, els ciutadans hem incorporat una sèrie d’hàbits a la nostra vida diària per intentar cuidar el medi ambient. Es pot dir que estem conscienciant-nos, o n¡estem en procés.

Anar amb bicicleta per la ciutat, disposar de diversos poals a casa per separar i reciclar el fem, cuidar la despesa energètica i d’aigua en la llar o reduir el consum de plàstics han deixat de ser excepcions i s’han convertit en normes.

A més, la Generalitat Valenciana a través dels consorcis de residus, col·labora amb les administracions locals per a sensibilitzar en la importància del reciclatge i la necessitat de facilitar la separació de residus en la llar per facilitar la recollida selectiva en els contenidors disponibles en la via pública. Perquè entre tots reciclem cada dia més i millor. 

Sensibilitzar en la importància del reciclatge i la necessitat de facilitar la separació de residus

Sensibilitzar en la importància del reciclatge i la necessitat de facilitar la separació de residus

Però, si a casa nostra ja complim el nostre deure envers el planeta, per què no ho fem també fora de casa?

Estigues on estigues, en el col·legi, en el teu lloc de treball, en centres esportius, lúdics, en la muntanya, en la platja… caminant pel carrer, on siga que estigues, sempre és important separar bé els residus per afavorir-ne el reciclatge. I depositar cada envàs, per menut que siga, en el contenidor adequat.

Recorda utilitzar sempre els contenidors específics per a cada tipus de residu i els punts nets o ecoparcs fixos i mòbils, per als residus per als quals no hi ha contenidor en la via pública.

Si a casa estàs fent l’esforç de separar en origen, no ho desbarates després.

Al carrer

Els residus menuts també són importantsencara que els envasos queden bruts,groc, blau, verd

Centres educatius

Els centres educatius

A més, la Generalitat Valenciana en col·laboració amb Ecoembes i altres institucions, disposa del programa d’educació ambiental “Recicla amb els 5 sentits”, amb tallers per a diferents públics, que posa a la disposició de consorcis i municipis en tota la comunitat valenciana, ajudant que els més menuts estiguen cada dia més conscienciats.

Los centros educativos son un buen lugar para aprender a separar en origen

Xarrades de sensibilització en instituts de la campanya de “El Repte del Reciclatge”

Treball

També podem cuidar el medi ambient des del nostre lloc de treball o l’oficina. Si tens una empresa i vols convertir-la en un Centre de Treball Sostenible (CTS) que contribueix que els residus d’envasos puguen tindre una nova vida, contacta amb Ecoembes.

A més, et deixem alguns hàbits sostenibles que pots aplicar en la teua oficina o el teu centre de treball.

7 reciclaje contendores

Animar els companys perquè beguen en termos o tasses de café per evitar les d’un sol ús de plàstic

TIPS per a reciclar en oficines i llocs de treball

  1. Reduir les impressions en paper a les estrictament necessàries i, si pot ser, imprimir en paper reciclat. També es poden utilitzar les tires de paper triturat com a embalatge per a enviaments, evitant així usar plàstic de bambolles.
  2. Animar els companys perquè beguen en termos o tasses de café per evitar les d’un sol ús de plàstic. Igualment amb les botelles d’aigua de l’oficina.
  3. Organitzar les reunions per Internet a través de plataformes de videoconferència, ajuda també a estalviar energia en el transport. I si cal desplaçar-se, sempre és millor amb vehicle elèctric amb fonts d’energia renovable i evitant agafar vols innecessaris.
  4. Apagar la llum en abandonar una sala. Encara que puga sonar de broma, és habitual en les empreses que gran quantitat d’ordinadors, encaminadors o equips es queden encesos tota la nit, cosa que provoca una alta despesa energètica.
  5. Incorporar elements naturals, plantes d’oficina, que com ja vam dir augmenten la participació laboral dels empleats, fent que estiguen més involucrats en la seua faena físicament, cognitivament i emocionalment. A més dels beneficis que reporten per a purificar l’aire.
  6. I en les empreses amb un cert volum d’empleats que disposen de cuina i menjador, per descomptat separar els residus orgànics dels diferents envasos per afavorir sempre el procés de reciclatge. Perquè és l’única manera de fer que deixen de ser residus. Al mateix temps que es fomenten en el menú les matèries primeres o ingredients locals de proximitat.

Muntanya i platja

El mateix passa quan vas a la muntanya o a la platja; no has de deixar-hi cap residu perquè serà una empremta inesborrable, que romandrà durant molt de temps.

Hi ha nombrosos projectes mediambientals que promouen la recollida de residus i el reciclatge.

Hi ha nombrosos projectes mediambientals que promouen la recollida de residus i el reciclatge.

De fet, hi ha nombrosos projectes mediambientals que promouen la recollida de residus i el reciclatge.

Campanyes informatives i de sensibilització

CONSERMAR,