El col·lectiu LGTBI MARIola, de suport a la comunitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals que treballa en l’àmbit de les comarques de l’Alcoià i el Comtat i els territoris veïns, ha conclòs la tercera edició de la seua campanya de divulgació dels valors de la diversitat afectivo-sexual i identitat i expressió de gènere amb un increment de sessions en relació a anys anteriors, segons han explicat fonts de l'entitat. La iniciativa s’ha dut a terme a instituts de Secundària i Formació Professional i ha anat puntualment més enllà de l’entorn de l’Alcoià i el Comtat, de la mateixa forma que altres anys. Així, s’han fet sessions als IES Pare Vitòria d’Alcoi i Pare Arques de Cocentaina, i al CIPFP Batoi d’Alcoi, però també a la comarca de la Vall d'Albaida, a les localitats d'Aielo de Malferit, Albaida i Ontinyent.

El president d'LGTBI MARIola, Jordi Jiménez, assenyala que la formació ha sigut "un dels pilars de l’existència del col·lectiu des del seu naixement", i per això s’ha volgut treballar amb els centres educatius "per explicar i formar als més joves amb els conceptes d'identitat, orientació, expressió, i sobretot, per erradicar la LGTBIfòbia i l'assetjament entre els més joves". Els membres del col·lectiu, explica el responsable, "saben que ser una persona 'diferent' i viure als nostres pobles no sempre és fàcil", i per això estimen que "treballar amb els més joves obrirà portes i facilitarà a molta gent el fet de poder viure en llibertat als nostres pobles".

El portaveu d'LGTBI MARIola destaca també que s’ha produït també un increment en el nombre de consultes sobre el format dels tallers i de les intervencions per part de la comunitat escolar a través de les xarxes socials del col·lectiu. La demanda, de fet, ha sigut major que el nombre de sessions, ja que no s’han pogut atendre totes les peticions per falta de dates disponibles per part dels membres del col·lectiu que voluntàriament fan aquestes xarrades. No obstant això, Jordi Jiménez insisteix que "els propers anys estarem allà treballant amb professorat i alumnat".

El president de l'entitat comenta, així mateix, que per als membres del col·lectiu la valoració és molt positiva, ja que es percep "l'interés dels centres" i el fet que en ocasions siguen els mateixos estudiants "els qui ens escriuen" fa veure que "les coses als nostres centres educatius van canviant". Per això, Jiménez considera que "amb les sessions que fem a les aules donem uns conceptes bàsics i resolem alguns dels dubtes" al respecte, assenyala Jiménez. A més, "els voluntaris que realitzen els tallers veuen que cada dia els alumnes sabem més i estan més al dia amb conceptes i altres diversitats, però no podem deixar la formació a les mans de les xarxes i d'internet". Per això, recalca, "cal continuar" amb aquest procés de formació, no solament amb l'alumnat dels centres escolars, sinó també "amb els equips docents".