El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant (UA) impartirà el pròxim període acadèmic 2019-2020 cursos de valencià al campus d'Alcoi i a la Seu Universitària de Calp, que se sumaran a l'oferta ja existent. D'aquesta forma la institució universitària oferirà un total de 23 cursos, al campus de Sant Vicent i a les seus universitàries d'Elda, la Nucia, Torrevella i Villena, a més dels cursos no presencials online tutoritzats, segons han informat fonts de la UA.

El període de preinscripció per als cursos, previ a la matrícula, serà del 3 al 7 de setembre. Les sessions lectives començaran el 23 de setembre i finalitzaran 8 de gener. L'alumnat comptarà amb el suport de recursos educatius a través de la Plataforma Moodle, les aules de conversa d'Elda, Oriola, Saix i Torrevella i el Centre d'Autoaprenentatge de la UA en el Campus de Sant Vicent del Raspeig.

Gràfic que mostra l'evolució de l'alumnat dels cursos de valencià de la UA durant els últims anys.

El passat període acadèmic 2018-2019 el Servei de Llengües va oferir un total de 35 cursos de valencià, en els quals van participar més de 800 estudiants. La demanda ve creixent de manera ininterrompuda des del curs 2015-2016 i els nivells que més es demanen són els C1 i C2, que són també els més habituals entre la població en general. El director del Servei, Ferran Isabel, destaca la importància de la col·laboració institucional amb els ajuntaments d'Alacant, Castalla o Guardamar del Segura i el paper de les Seus Universitàries en l'èxit d'aquests cursos.