La nova actualització de la guia sanitària per als centres educatius suavitza els requisits per al confinament de l'alumnat de les aules bambolla o de convivència estable, obligatòries fins a segon curs de Primària. El document remés als centres rectifica l'anterior, en el sentit que ja no és suficient un cas sospitós de coronavirus per a aïllar preventivament a tota la classe.

A partir d'ara, segons especifica Salut Pública als responsables dels col·legis i instituts, "no està indicat l'aïllament preventiu de les persones que integren el grup de convivència estable fins a la confirmació del cas". Tampoc es considera indicat l'aïllament preventiu dels quals convisquen amb aquest cas sospitós mentre la PCR no diagnostique coronavirus. Serà a partir d'ací, si dona positiu, quan Sanitat determinarà la realització de PCR també als contactes que es consideren estrets "en el moment de la confirmació del cas".

La mesura alleuja d'entrada la gestió tant sanitària com educativa, perquè fins ara s'aïllava immediatament a l'aula sencera per precaució i s'havia d'organitzar l'ensenyament online per a tots aquests xiquets. A més, les famílies havien d'organitzar-se per a quedar-se amb el xiquet confinat a casa.