Educació està dissenyant un "projecte pilot en centres educatius" per a avaluar si les polseres tèrmiques que canvien de color poden ajudar a col·legis i instituts en la detecció de febre en l'alumnat a conseqüència de la pandèmia.

Per als responsables de la Conselleria es tracta "d'una mesura més per a la detecció de possibles símptomes vinculats a la covid-19".

Serviria per a avisar les autoritats sanitàries i que establisquen els dispositius de detecció i actuació. El projecte es duu a terme en col·laboració amb l'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion, ubicada a la localitat de Muro.

Pioner a l'Estat espanyol, està previst que participen 500 alumnes de 1r i 2n de Primària i de 1r i 2n de l'ESO de tres centres educatius d'Alacant, Castelló i València, perquè proven les polseres durant dues setmanes de manera voluntària i amb el consentiment i participació de les seues famílies.

Segons informen des d'Educació, *Colorprint *Fashion ha desenvolupat i patentat un teixit tèrmic que s'activa amb l'augment de la temperatura corporal, que canvia a color blanc aproximadament a una temperatura de 37,5 °C.

Innovador

Aquest innovador teixit ha sigut homologat per al seu ús per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX), a Alcoi, que certifica la seua durabilitat i efectivitat enfront de la prevenció del coronavirus.

Sobre la base d'aquesta innovadora tecnologia, l'empresa de Muro ha creat unes polseres que detecten de manera ràpida i senzilla una pujada de temperatura amb un simple canvi de color a partir dels 37,5 graus.

El sistema permet fer una monitoratge en temps real de la temperatura corporal de l'alumnat, de forma molt senzilla i pràctica a les aules.

Les polseres es poden llavar sense que es perden ni es vegen afectades les propietats del teixit.

I l'objectiu d'aquesta prova pilot és que els centres educatius que realitzen el pilotatge puguen experimentar de manera directa la seua eficàcia, comoditat i durabilitat de les polseres tèrmiques, que tenen una vida mitjana d'una setmana.

A cada alumne i alumna participant se li entregarà un joc de dues polseres perquè les utilitze durant dues setmanes.