El divendres passat es posà la primera pedra de la futura Universitat Catòlica en el que era l'antiga Residència de Temps Lliure a Sant Joan d'Alacant amb una forta divisió política i social sobre el projecte. Per dir UCAM sí o UCAM no, caldria aclarir primer UCAM com? Si alguna cosa resulta especialment escandalosa en el nostre poble és l'abandonament que la Generalitat Valenciana ha fet del seu patrimoni, del nostre patrimoni.

Que en un poble de vint-i-tres mil habitants i en només quatre anys deixaren abandonats fins a la destrucció o el deteriorament absolut, tres edificis públics com són els antics C.P. Parc Ansaldo, l'IES Lloixa i la Residència de Temps Lliure, indica el grau d'irresponsabilitat i la malversació de diners públics que els gestors del PP són capaços de fer.

El PP local que ara ens governa, en comptes d'exigir a la Generalitat que execute les reformes, les ampliacions i la construcció de centres que són de la seua responsabilitat com el segon centre de salut, l'ampliació de l'IES Berlanga o del C.P. Lo Romero o la quarta escola, es dedica a gastar-se els nostres diners comprant un edifici públic a la Generalitat per regalar-li'l a una fundació privada "sense ànim de lucre".

Hem regalat a la Universitat Catòlica una parcel.la de 17.254 m2, on estava prevista l'ampliació del Poliesportiu Municipal, valorada en més de dos milions d'euros, també li hem regalat la Residència de Temps Lliure després de compar-li-la a la Generalitat per 4.537.345,21. Un bé que és públic el comprem amb diners dels santjoaners i santjoaneres per a regalar-li'l a una fundació privada. Quin negoci!

Els receptors d'aquests béns no són precisament uns pobres idealistes amb una mà davant i l'altra darrere, ben al contrari es tracta d'una fundació de l'òrbita dels "kikos" i amb una gran capacitat econòmica. José Luís Mendoza, el seu president, és d'aquells que presumeix de no tenir problemes de diners o d'haver destinat més de 50 milions d'euros a donacions, un taló de 100.000 euros signat per ell va aparèixer en el registre policial que li van fer al majordom acusat de robar documents al Papa.

Per això és inexplicable que en comptes d'acudir al mercat immobiliari i adquirir sòl a uns preus que en estos moments de crisi poden ser raonables, pretenguen apropiar-se de béns públics sense concurs ni lliure concurrència per posar en marxa una activitat que, diguen el que diguen, és òbviament lucrativa. En temps de crisi el nostre Ajuntament regalarà, entre unes coses i altres, un valor aproximat a set milions d'euros per facilitar la instal.lació d'un negoci privat posant en risc l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera del nostre poble. S'espera de la caritat del receptor que col.labore a finançar, juntament amb l'Ajuntament, les obres en edificis que són propietat de la Generalitat i és responsabilitat exclusiva d'esta administració costejar la seua rehabilitació o ampliació.

De tractar-se d'un marcador esportiu, podríem resumir la situació de la següent manera:

Generalitat Valenciana, deixa d'invertir 6 milions d'euros al Berlanga i 4 l'antic Lloixa, a més ingressa 4,5 milions per la compra de la Residència de Temps. La UCAM rep un solar valorat en dos milions i mig més l'antiga Residència de Temps Lliure valorada en 4,5, no paga un duro tot i que a hores d'ara havia d'haver ingressat un dels quatre milions promesos. L'Ajuntament de Sant Joan ha regalat set milions més els interessos que es generen. Resultat de l'operació, GV: 14,5 milions a favor, UCAM: 7 milions a favor, Ajuntament de Sant Joan 7 milions en contra.

En temps de crisi anem a regalar patrimoni i, envaint competències que no són municipals, intentar salvar la cara a una Generalitat que ha gastat a mans plenes en capritxos de "niños pijos" mentre deixava deteriorar-se els serveis públics fonamentals.

Fa escassament uns mesos el PP local es queixava que havia de gestionar un Ajuntament fortament endeutat i ara els sobren els diners. Tenen per a la UCAM, per al nou Museu de la Setmana Santa i per a indemnitzar amb dos milions d'euros l'empresa del crematori. Serà que tenim al davant "el milagro de los panes y los pisos" i no ho volem veure?