Vuit revistes científiques publicades a la Universitat d’Alacant han obtingut el segell de qualitat que atorga la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), fundació pública, que depèn del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, segons ha comunicat aquesta en una resolució provisional.

El segell és un reconeixement atorgat per la FECYT per un període de tres anys des de la resolució definitiva de la convocatòria corresponent, període després del qual les revistes a les quals venç la vigència del segell de qualitat que han rebut són convocades novament per a optar-ne a la renovació.

Les revistes que han aconseguit aquesta acreditació són América sin nombre, Investigaciones Geográficas, Investigaciones Turísticas, Journal of Human Sport and Exercise (JHSE), Journal of New Approaches in Educational Research (NAER), OBETS. Revista de Ciencias Sociales, Pasado y Memoria, i Revista Alicantina de Estudios Ingleses.

En convocatòries anteriors havien obtingut el segell de qualitat Doxa. Cuadernos de Filosofía del Derecho, Lucentum, Revista Mediterránea de Comunicación, ELUA: Estudios de Lingüística, MonTI i Procesamiento del Lenguaje Natural. De les trenta revistes científiques que es publiquen en la UA, catorze ja tenen la màxima acreditació que atorga la FECYT.

Els continguts de les revistes científiques de la UA estan disponibles en obert a tothom i es poden consultar en la plataforma institucional.

La FECYT obri, cada any, un procés d’avaluació de la qualitat editorial i científica de les revistes científiques espanyoles, destinat a l’obtenció del Segell de Qualitat per a les revistes que no tenen aquesta acreditació i una convocatòria de renovació del Segell de Qualitat per a les revistes el segell de les quals caduca en el mateix any, i hagen de renovar-lo.

El resultat és fruit del treball dels equips editors de les revistes, de les convocatòries d’ajudes del Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement, els requisits del qual coincideixen amb les convocatòries de la FECYT, i també del suport tècnic del Servei de Publicacions de la UA, del Repositori Institucional (RUA) i del Taller Digital de la Fundació General de la UA.