La setzena edició del Curs d’Arqueologia Il·licitana «Els dilluns amb l’Alcúdia» va començar ahir i s’estendrà fins al dilluns 30 de novembre amb cinc sessions en les quals, sota el títol «Dones, història i arqueologia», abordarà com la imatge de la dona i els seus rols socials han quedat reflectits en l’art prehistòric, en el registre arqueològic ibèric i la seua iconografia o en els papirs grecs de l’Egipte d’època hel·lenística i imperial, complementades amb la VIII Edició del Cinefòrum l’Alcúdia, en què es projectaren cinc films de temàtica relacionada amb el curs entre el 3 de febrer i el 2 de març de 2020.

El curs es desenvoluparà al Centre de Congressos Ciutat d’Elx i al Centre d’Interpretació de l’Alcúdia i està organitzat per la Universitat d’Alacant, l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric i la Fundació L’Alcúdia. Està orientat a estudiants universitaris i a qualsevol persona interessada en el tema i és gratuït.

En aquesta edició el curs està dedicat a les dones, al que es coneix d’elles a través del registre arqueològic, de les imatges, o dels textos escrits que han arribat fins als nostres dies. Aquest curs constitueix un intent més per visibilitzar i divulgar l’activitat de la dona en la història, en aquest cas usant com a plataforma un consolidat fòrum de trobada que des de fa quinze anys s’ha encarregat, amb gran èxit, de portar el coneixement científic a la societat.

El curs es completarà amb la VIII Edició del l’Alcúdia, en què es projectaran cinc films de temàtica relacionada amb el curs entre el 3 de febrer i el 2 de març en el Centre d’Interpretació de l’Alcúdia: Salomé y la reina de Saba, Juana la Loca, Ravenous, El piano i Frida.