L'aplicació mòbil de la Universitat d'Alacant ha aconseguit fer-se un lloc en els dispositius d'estudiants, professors i personal de la UA com assenyalen les dades d'ús de l'AppUA. La nova versió de l'aplicació ha trobat una resposta molt positiva per part de la comunitat universitària, especialment entre els estudiants, amb prop de 22.000 usuaris.

El col·lectiu estudiantil accedeix principalment al menú acadèmic i també a les notificacions. En el cas del Personal Docent i Investigador (PDI), centra l'ús en la consulta de notificacions, mentre que el Personal d'Administració i Serveis utilitza l'aplicació per a informar-se de notícies o dels avantatges que ofereix l'AppUA als usuaris.

A més d'una configuració més dinàmica i personalitzada dels serveis, una de les fortaleses de la nova aplicació és que incorpora una TIU virtual d'una manera més accessible, útil i vàlida ja que compta amb codi de barres i QR i informació sobre les funcions més rellevants de la targeta universitària.

També ha optimitzat la presència del calendari que permet sincronitzar les entrades personals dels usuaris amb els esdeveniments que proposa la institució, avisos en el mòbil (tutories pendents, publicació de notes, etc.), consulta d'horaris de classe i d'exàmens, materials de les assignatures o accés a l'UACloud entre altres funcionalitats.

A través de l'AppUA els usuaris poden accedir a les ofertes comercials que diferents empreses i institucions ofereixen a la comunitat de la Universitat d'Alacant. Els usuaris poden trobar promocions d'entitats financeres, formació, oci i espectacles, salut o vehicles i tallers entre d'altres. L'aplicació permet, de la mateixa manera, consultar la informació pública de la Universitat d'Alacant com l'oferta acadèmica, notícies, xarxes socials, esdeveniments, reptes o notícies, tot presentat d'una forma clara i accessible amb la possibilitat de visualitzar i compartir contingut.