La professora de Ciència de la Computació de la Universitat d'Alacant i integrant del grup d'investigació Robòtica i Visió Tridimensional (RoViT), Ester Martínez Martín, ha sigut guardonada amb el Premi Molt Joves Investigadores en la categoria de robòtica en la primera edició d'aquests premis que convoca la revista Muy Interesante i que té com a principal objectiu visibilitzar i reconèixer el treball de joves científiques espanyoles.

La investigadora de la UA és enginyera informàtica i la seua investigació se centra en línies relacionades amb l'ús de la visió en tasques robòtiques, com la detecció d'objectes i el reconeixement d'accions. El jurat, format pel comitè de redacció de la revista, ha destacat que «la seua investigació més recent té un alt component social: el desenvolupament d'un robot assistencial per a la promoció, el monitoratge i el seguiment d'un envelliment actiu i de rehabilitació física», i assenyala també que «ha participat en diferents esdeveniments de divulgació científica i durant anys va organitzar una competició de robots extintors».

El lliurament dels premis tindrà lloc en una gala que se celebrarà el 14 de desembre al Museu Guggenheim de Bilbao. Les candidates, de fins a 45 anys, han sigut seleccionades per la seua tasca en àrees i disciplines en les quals la presència de la dona continua sent minoritària.