La capital del joguet pot presumir de comptar amb una oferta triple de la Universitat d'Alacant després de la inauguració aquesta setmana de l'Aula Universitària d'Ibi en un acte celebrat al Centre Cultural Salvador Miró en què el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i la regidora d'Educació, Nuria Guillem, van descobrir la placa que identifica la nova extensió universitària.

Cortés va destacar que «la Universitat d'Alacant sempre ha estat present a Ibi. Compta amb el Museu de la Biodiversitat i també amb l'Estació Biològica de Torretes. El pas que avui fem demostra que des de la UA creiem en la ciutat i en la comarca a través de la nova aula universitària que aportarà tota l'oferta de la nostra universitat a partir d'ara també a Ibi».

L'alcalde, que no va poder assistir a l'acte, va dedicar unes paraules a través de la tinent d'alcalde, María José Herrero. Rafael Serralta es va referir a la inauguració de l'aula com «una satisfacció poder posar a la disposició de la ciutadania aquesta mena d'espais que fomenten la cultura, la formació i l'educació de qualitat. Espais que permeten l'intercanvi de coneixement acadèmic i que tindrà una gran acollida en el municipi».

A l'acte van assistir, per part de la Universitat d'Alacant, a més de Carles Cortés, la vicerectora d'Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz Callado, el director del Secretariat d'Investigació, Juan Mora, la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglésias, i la directora de la Seu Universitària de Villena, María Ángeles Alonso. Per part de l'Ajuntament d'Ibi, a més de la regidora d'Educació, també hi va participar la tinent d'alcalde, María José Herrero.

L'acte es va completar amb la interpretació de l'obra Cementeri de flors de l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant.