La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (BVMC) de la Universitat d’Alacant ha inaugurat el portal Acadèmia Valenciana de la Llengua. Es tracta d’un espai destinat a acollir i difondre fons, material i continguts científics relacionats amb la llengua, la literatura i la cultura valencianes. Aquest lloc web permet accedir a materials, continguts i informació sobre autors clàssics i contemporanis representatius de les lletres valencianes, a més d’un catàleg d’obres, estudis, propostes didàctiques, hemeroteca, audiovisuals, galeries d’imatges i enllaços d’interès que hi estan relacionats.

Verònica Cantó, presidenta de l’Acadèmia, destaca la importància de tenir un portal propi en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, «ja que ajudarà a difondre tot el treball que s’ha fet amb els diferents Escriptors de l’Any. A més a més, considerem que és una bona manera de donar visibilitat, conjuntament, als escriptors i a l’escriptora que han sigut homenatjats per la institució al llarg d’aquests anys. En definitiva, pensem que és una oportunitat per a continuar difonent continguts relacionats amb la llengua, la cultura i les lletres valencianes».

Aquest portal formarà part de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, que és el producte d’un conveni entre la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la xarxa d’universitats que formen part de l’Institut Joan Lluís Vives. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats a la xarxa i, de l’altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear.

Els autors que formen part del portal de l’Acadèmia són Constantí Llombart, Enric Valor i Vives, Teodor Llorente Olivares, Joan Roís de Corella i Carmelina Sánchez-Cutillas.