Amb ciència sorprenent, al voltant de 300 xiquets, xiquetes i joves d’entre 7 i 14 anys de l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant participen en «El Pati de la Ciència». A través de tallers i espectacles científics els més menuts descobreixen d’una forma divertida aspectes quotidians de la ciència.

«És important que des de les etapes més primerenques els xiquets i les xiquetes tinguen un contacte amable i sorprenent amb la ciència per a ajudar a despertar les vocacions científiques. Quan els xiquets són menuts han de saber què és la ciència i fomentar la seua curiositat innata ja que la ciència és part de la cultura», explica una de les coordinadores d’aquesta activitat i professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril.

Aquestes sessions són obertes, fins a completar la capacitat de la sala, tant als joves que participen en l’Escola d’Estiu de la UA com a qualsevol altra persona interessada en la ciència. Els espectacles científics de física, química i matemàtiques els protagonitzen prestigiosos divulgadors amb experiments impressionants que pretenen divertir a tothom.

Espectacles científics «Joc i ciència, la química a través d’observacions curioses», a càrrec de Rosa M. Melià el passat dimarts 5 de juliol.

A la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA el passat dijous 30 de juny, el professor Fernando Blasco de la Universitat Politècnica de Madrid va dur a terme l’espectacle «Jugando con la probabilidad»; dimarts passat, 5 de juliol, va tindre lloc «Joc i ciència, la química a través d’observacions curioses» a càrrec de Rosa M. Melià, professora en l’IES Infanta Isabel d’Aragó de Barcelona i membre de l’Associació de Professors de Física i Química de Catalunya (apFQc). Finalment, el dijous 7 de juliol va tindre lloc «El roce hace el cariño. Fuerza de rozamiento» de la mà de José Luis Cebollada de l’IES La Azucarera de Saragossa i coordinador del programa Ciencia Viva, del Departament d’Educació del Govern d’Aragó. A més, fins al 20 de juliol es faran els tallers científics «Jocs de Ciència» a l’aula GE/2-08M de Geografia (Facultat de Filosofia i Lletres II).

Espectacles científics.

«El Pati de la Ciència», que es fa a la Universitat d’Alacant des del 2005, està coordinat per les professores de la Universitat d’Alacant Isabel Abril, del Departament de Física Aplicada, i Mercedes Pastor, del Departament de Química Inorgànica, i, com a assessor, Rafael García Molina, del Departament de Física de la Universitat de Múrcia.

Aquesta edició s’emmarca dins de les activitats anuals del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, a través d’UA Divulga (UCC+I), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i l’Institut d’Estudis Catalans amb seu a Alacant.