Els treballs de muntatge de la tramoia baixa del Misteri d'Elx han arrancat aquesta setmana. La Festa ja ha pres per complet l'interior de la basílica de Santa Maria, on des del dilluns a la vesprada van començar a traslladar tots els elements que componen el Cadafal, l'Andador i les tribunes, després que la setmana passada es duguera a terme el muntatge del Cel, des d'on aquests dies penja la maroma amb la pedra per a tibar-la de cara a les representacions.

Els treballs, que estan sent supervisats per Sixto Marco, també compten amb públic, ja que són molts els turistes i veïns que aquests dies s'asseuen a veure com es porta el muntatge dels diferents elements que són, també, una part fonamental del Patrimoni de la Humanitat.

El primer que es va fer ahir a la vesprada va ser buidar els bancs de les primeres files de la basílica, on es col·loca el Cadafal, que és on transcorre la major part del drama assumpcionista, i el lloc on, ocults de la vista del públic, treballaran els tramoista de la tramoia baixa.

D'aquesta forma, continuen avançant els treballs previs a l'arribada dels assajos dels cantors i escolans, i perquè a partir del 10 d'agost es duga a terme la Prova de l'Angel, i de l'11 al 13 d'agost arranquen els assajos generals. Les representacions arribaran el 14 d'agost, amb la Vespra, i el 15 d'agost, amb la Festa.