Ens ha deixat un dels artistes valencians més reconegut a nivell internacional i un amic incondicional. D'Andreu podem assegurar que va traspassar els límits territorials i això li va possibilitar tindre una visió ampla de la cultura i criteris clars de per on calia adreçar l'activitat cultural valenciana.

Persona d'elevada energia vital, apassionat per la nostra terra i les seues manifestacions culturals, compromès fins la medul·la amb el seu País, va formar part del primer Consell Valencià de Cultura del qual va ser Vicepresident junt a personalitats com Juan Gil Albert, Joan Fuster, el Cardenal Tarancón, Luís García Berlanga, Manolo Valdés, Emili Gimenez i Grisolía entre altres. Com es pot comprovar un Consell Valencià de Cultura digne de tal nom.

Andreu va aportar sempre les seues millors idees a la col·lectivitat. Podem afirmar que fou la seua visió de l'art la que va contribuir al naixement de l'IVAM. Ell considerava que la cultura calia obrir-la al mon i sempre evitar la falta de qualitat i el provincianisme. Les seues gestions facilitaren que la col·lecció permanent de Julio González estigués a València. Gràcies Andreu.

Vaig tindre la oportunitat de compartir amb Andreu moltes estones junt a la seua companya Doro que també ens va deixar fa poc de temps. Aquesta singular parella i els seus fills Carles, Andreu i Anni han format una família molt especial compartint el interès per la cultura.

A partir d'aquest moment Alfaro ja no estarà entre nosaltres però la ciutadania valenciana mai podrà oblidar els seu impuls, la seua aportació i la seua obra tan important per a la Cultura Valenciana.

Sempre t'estimarem i recordarem.