Síguenos en redes sociales:

Tribuna

Un centre privat situat en terreny públic

Ja fa uns dies en aquest diari un article ens informava de les dues opcions per a fer-se amb la concessió del CIS d'Elx : una obra catòlica i un col·legi anglès de Madrid. Ens feien saber de les característiques de l'una i de l'altra , de seu ideari , del nom de les empreses , del temps de duració de la gestió, de les dimensions de l'espai on es farà?.de tot s'informava i també de l'oposició per part d'associacions i veïns a la construcció del CIS i de la demanda popular d'un IES públic al barri.

Des de la Plataforma en defensa de l'escola pública d'Elx no entrem a valorar la resolució del procediment, malgrat que algunes de les proposades semblen qüestionar principis constitucionals. No entrem perquè estem en contra de la construcció d'un centre privat sobre un terreny públic aportat pel veïnat del barri.

Les diferents administracions, en nom d'una suposada llibertat d'elecció afavorida per la LOMCE , han preparat el camí d'arribada d'un nou tipus de centre educatiu, un centre privat, construït sobre terreny públic, amb el professorat i les despeses de funcionament pagades per l'administració. Aquest model implica una selecció de l'alumnat tant econòmica (pagament de matrícules, mensualitats , extraescolars, menjador...) com ideològica ( criteris establerts pel centre). Aquest model unit al privat i al concertat ja existent, vol donar a l' escola pública un caràcter assistencial i subsidiari.

Tenen una intenció molt clara: substituir l'estat de benestar on tots i totes tenim uns drets garantits per la constitució , per un estat on el principi de la llibertat individual se situe per damunt dels demés drets i subordine el funcionament de l'estat als interessos econòmics, ideològics d'una part de la societat. Un model on l'estat està al seu servei i no al de tots els ciutadans. El CIS es un exemple.

Davant de les seues intencions el ciutadà que viu del seu salari, quan el té, que paga els seus impostos, que està sotmès a unes lleis del mercat que venen imposades i de vegades no entén (preu de l'energia, hipoteques, aigua, taxes...) que somia un futur per als seus fills i les seues filles , que pateix retallades en els serveis públics i que veu com dia a dia els privilegis i la corrupció es donen la mà, es pregunta : On són els nostres drets quan se regala el sòl públic que és nostre? On l'ús social dels impostos que paguem quan serveixen per a subvencionar als que més tenen? On és el dret a rebre ensenyament en un centre públic per als nostres fills i filles?

Des de la Plataforma en defensa de l'escola pública hem lluitat, lluitem i continuarem lluitant contra la construcció del CIS d'Elx perquè considerem que els espais públics són per a tots i totes i no per a uns pocs privilegiats i també perquè la població que viu al barri té dret a la construcció d'un IES públic per atendre a les necessitats presents i futures. Aquesta demanda sols pot estar satisfeta per l'escola pública doncs és un servei públic per a tots amb independència de la classe, del gènere, la nacionalitat, l'ètnia la capacitat econòmica , un servei que ha de rebre els recursos suficients per assegurar el màxim nivell educatiu.

Des de la Plataforma reivindiquem, que l'escola pública de qualitat, és un dret de tothom per poder aprofundir en la igualtat d'oportunitats i és per això que volem una escola pública gratuïta, sense adoctrinaments polítics ni religiosos, científica, coeducativai potenciadora de la llengua i la cultura dels valencians i són per aquests principis pels que continuarem treballant per utilitzar totes les mesures necessàries per paralitzar la privatització d'aquest terreny públic i construcció d'un centre educatiu concertat i aconseguir la construcció de l'institut d'ensenyament secundari públic que necessita i demana la zona ciutat esportiva-Altabix.

Pulsa para ver más contenido para ti