La Universitat d’Alacant firma un nou conveni amb l’Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado

S’impulsarà la instal·lació de més estacions i el desenvolupament d’activitats conjuntes

Instalacions de la Universitat d’Alacant.

Instalacions de la Universitat d’Alacant.

La Universitat d’Alacant ha firmat un nou conveni amb l’Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET) amb la qual cosa amplia la col·laboració amb aquesta entitat sense ànim de lucre dedicada a la ciència ciutadana.

AVAMET gaudeix d’un gran prestigi nacional en el camp de la climatologia i la meteorologia. La seua extensa xarxa d’observació meteorològica, coneguda com a Meteoxarxa, compta amb 620 estacions operatives en línia i en temps real, fet que la converteix al territori valencià en el millor monitorada des del punt de vista climàtic d’Europa.

Des de fa anys, la Universitat d’Alacant col·labora, a través de l’Institut Interuniversitari de Geografia, amb la Meteoxarxa a través de diferents estacions en el mateix campus de Sant Vicent del Raspeig (Laboratori de Climatologia) i les estacions científiques d’Ibi-Torretes i Font Roja-Natura (Medspai).

Aquest nou conveni impulsarà la instal·lació de noves estacions i el desenvolupament d’activitats conjuntes entre les dues institucions, tant en matèria d’investigació com de difusió de la climatologia i la geografia, com en seminaris i tallers amb aplicacions pràctiques de les dades climàtiques i l’anàlisi científica de l’evolució de variables meteorològiques aplicades, per exemple, a l’estudi del canvi climàtic, segons conta Pablo Giménez, secretari de l’Institut Interuniversitari de Geografia.

Giménez explica que el conveni recentment signat consolida i àmplia un altre conveni anterior, signat entre l’Institut Interuniversitari de Geografia i AVAMET «que ha permès l’intercanvi de dades climàtiques i la participació d’investigadors d’AVAMET en activitats vinculades al grau en Geografia i Ordenació del Territori i del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals».