Información

Información

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El verd fruit de l'olivera i el seu valor

Alumnes d'Infantil de 4 anys del col·legi públic Sant Jaume d'Onil, durant tot el procés de collita de l'oliva, producció de l'oli i fabricació de sabó.

Les zones d'interior de la província mantenen molt vives diverses feines i tradicions relacionades amb el medi rural i la vegetació de secà que creix en aquestes terres. I, en aquest sentit, un dels elements protagonistes és l'olivera, un arbre molt estés als nostres camps, i del qual s'extrau un producte tan imprescindible en la nostra gastronomia i la nostra cultura com l'oli. Les classes de «Los Girasoles» i «Els Avionets» d'Infantil de 4 anys del col·legi públic Sant Jaume d'Onil han tingut oportunitat de conéixer de primera mà tot aquest món.

Al pati de l'escola hi ha una olivera, els fruits de la qual van ser recollits pels mateixos xiquets el passat mes de novembre, quan va sorgir la idea de treballar en l'aula aquest tema. A les mestres Marisol García i Trinidad Galvañ els va semblar interessant realitzar un projecte que permetia als alumnes descobrir, conéixer i compredre alguns elements que configuren la seua realitat més pròxima. La situació geogràfica d'Onil possibilita la seua realització, ja que la majoria dels escolars tenen alguna finca amb oliveres, i és molt comú que durant la temporada de Nadal i gener les famílies s'unisquen per arreplegar la collita.

En este projecte s'han realitzat moltes activitats en grup i vivencials: recolecta de les olives al pati, visita a l'almàssera Mare de Déu de la Salut d'Onil, degustació de diferents tipus d'olives, visita a la cuina del centre per a conéixer els usos de l'oli en l'alimentació, experiments amb l'oli, elaboració de sabó casolà amb oli gastat... Encara que també s'han realitzat activitats individuals per a l'elaboració d'un diari d'aprenentatge. El resultat de l'experiència ha sigut molt positiu.

Lo último en INF+

Compartir el artículo

stats