Las tradicionales fiestas de Moros y Cristianos en honor a la Mare de Déu de les Injúries vuelven a Callosa d’en Sarrià después del parón forzoso por la pandemia.

Este sábado, la localidad de la Marina Baixa ha recuperado las celebraciones con la tradicional entrada de bandas y la ofrenda de flores que, junto con el «Ball de les pastoretes» y las diferentes «arrancás» han precedido a la gran protagonista de la jornada: la Entrada Cristiana.

En un vistoso desfile, historia y tradición llenaron las calles de Callosa desde las 19:00 horas del día de ayer. Durante el recorrido, «nanos», pastores y caballeros medievales con sus estandartes desfilaron por las calles de la localidad en un acto que contó con la participación de todas las filaes del vando cristiano, así como con sus correspondientes capitanías.

Después, pasada la media noche, Callosa d’en Sarrià celebró el tradicional baile en honor al capitán cristiano, que tuvo lugar en la calle Rafael Couchoud. Durante toda la jornada, especialmente durante la tan esperada Entrada, cientos de callosinos y visitantes de otras poblaciones coparon las calles para poder disfrutar, por fin, de las ansiadas fiestas, que no habían podido celebrarse por motivos sanitarios desde el estallido de la pandemia en el año 2020.

Los días «grandes» de las fiestas en honor a la Mare de Déu de les Injúries se extenderán hasta este martes, siendo el último la procesión en honor a la patrona que tendrá lugar a las 20:00 horas.

Sin embargo, los actos relativos a las fiestas se prolongarán durante varias semanas, hasta el domingo 23 de octubre, cuando se celebrará la santa misa de acción de gracias dedicada a la patrona. 

Programa de actos:

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE

5:30h – Diana florejada

7:00h – Cercavila de dolçaines i tabals.

10:30h – Solemne Missa Major en honor a la Mare de Déu de les Injúries, en la parroquia de Sant Joan Baptista. Amb la participación dels càrrecs festers i la Junta Directiva de l’Associació de Moros i Cristians, festers i tot el poble de Callosa d’en Sarrià.

12:30h – Entrà Infantil. Els festers més joves desfilaran pels carrers del poble de Callosa.

17:00h – Ball de les pastoretes a l’Àngel en Plaça d’Espanya.

18:30h – Entrà mora. Les tropes de la mitja lluna arriben a Callosa amb la participació de totes les filaes del bàndol moro i els seus capitans

00:30h – Ball moro en honor al seu capità en la Carretera d’Alcoi, 5.

DILLUNS 10 D’OCTUBRE

7:00h – Cercavila de dolçaines i tabals.

7:30h – Desdejuni a la Plaça d’Espanya patrocinat per Marina Events.

8:00h – Volta pels carrers del poble amb la participació dels festers i tots el càrrecs.

9:00h – Missa de campanya en la porta de l’església amb la participació de tots els càrrecs festers.

11:00h – Exhibició del “Club del Festeret”: Ball moro infantil a la Plaça del Convent

11:45h – Exhibició ballet del Club del Festeret.

12:30h – Ball Cristià a l’Asil Residència de la Tercera Edat.

12:30h – Concurs Ball Moro a la Plaça del Convent. Acte tradicional de les nostres festes.

13:00h – Ball dels nanos a la Plaça del Convent.

16:15h – Tiroteig. El bàndol moro des del carrer La Font atacaran i obligaran al bàndol Cristià acampats a la plaça Mare Amàlia a retirar-se del Castell situat a la Plaça d’Espanya.

17:00h – Ambaixada Mora. Acte en que el bàndol moro insta els Cristians a abandonar el castell. Davant la negativa d’aquests, s’establirà una lluita que finalitzarà amb la victòria de la Mitja Lluna. L’estendard moro ondejarà en la part alta del castell.

20:00h – Processó en Honor a l’Excelsa Patrona la Mare de Déu de les Injúries amb la participació de tots els càrrecs, filaes i personatges bíblics.

00:30h – Balls Moro i Cristià en honor als seus respectius banderers. El ball cristià tindrà lloc en C/Pere Maria Orts 2. El ball moro tindrà lloc en el C/Colom (Kàbila Beduines).

DIMARTS 11 D’OCTUBRE

7:00h – Cercavila de “dolçaines i tabals”

7:30h – Desdejuni a la Plaça d’Espanya patrocinat per Marina Events.

8:00h – Volta pels carrers del poble amb la participació dels festers i tots el càrrecs.

9:00h – Missa de campanya en la porta de l’església amb la participació de tots els càrrecs festers.

11:00h – Exhibició del Club del Festeret: Ball cristià infantil a la Plaça del Convent

12:30h – Ball Moro a l’Asil Residència de la Tercera Edat.

12:30h – Concurs Ball Cristià a la Plaça del Convent. Acte tradicional de les nostres festes.

13:00h – Ball dels nanos a la Plaça del Convent.

16:15h – Tiroteig. Els cristians des del carrer La Font atacaran i obligaran al bàndol Moro acampats a la plaça Mare Amàlia a retirar-se del Castell situat a la Plaça d’Espanya.

17:00h – Ambaixada Cristiana. Acte en que el bàndol Cristià insta els Moros a abandonar el castell. Davant la negativa d’aquests, s’establirà una lluita que finalitzarà amb la victòria de la Creu. L’estendard cristià ondejarà en la part alta del castell.

20:00h – Processó en Honor a l’Excelsa Patrona la Mare de Déu de les Injúries amb la participació de tots els càrrecs, filaes i personatges bíblics. En finalitzar la processó, es cantarà l’himne a la Mare de Déu de les Injúries, interpretat per la banda de música La Primitiva de Callosa d’en Sarrià en homenatge a la Capitana Honorària.