Síguenos en redes sociales:

El Pati de la Ciència desperta vocacions científiques des del joc

Durant el mes de juliol, al voltant de 300 xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant participen en aquesta activitat de divulgació científica

El Pati de la Ciència desperta vocacions científiques des del joc

Amb ciència sorprenent, al voltant de 300 xiquets, xiquetes i joves d’entre 7 i 14 anys de l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant participen en «El Pati de la Ciència». A través de tallers i espectacles científics els més menuts descobreixen d’una forma divertida aspectes quotidians de la ciència.

«És important que des de les etapes més primerenques els xiquets i les xiquetes tinguen un contacte amable i sorprenent amb la ciència per a ajudar a despertar les vocacions científiques. Quan els xiquets són menuts han de saber què és la ciència i fomentar la seua curiositat innata ja que la ciència és part de la cultura», explica una de les coordinadores d’aquesta activitat i professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril.

Aquestes sessions són obertes, fins a completar la capacitat de la sala, tant als joves que participen en l’Escola d’Estiu de la UA com a qualsevol altra persona interessada en la ciència. Els espectacles científics de física, química i matemàtiques els protagonitzen prestigiosos divulgadors amb experiments impressionants que pretenen divertir a tothom.

Espectacles científics «Joc i ciència, la química a través d’observacions curioses», a càrrec de Rosa M. Melià el passat dimarts 5 de juliol.

A la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA el passat dijous 30 de juny, el professor Fernando Blasco de la Universitat Politècnica de Madrid va dur a terme l’espectacle «Jugando con la probabilidad»; dimarts passat, 5 de juliol, va tindre lloc «Joc i ciència, la química a través d’observacions curioses» a càrrec de Rosa M. Melià, professora en l’IES Infanta Isabel d’Aragó de Barcelona i membre de l’Associació de Professors de Física i Química de Catalunya (apFQc). Finalment, el dijous 7 de juliol va tindre lloc «El roce hace el cariño. Fuerza de rozamiento» de la mà de José Luis Cebollada de l’IES La Azucarera de Saragossa i coordinador del programa Ciencia Viva, del Departament d’Educació del Govern d’Aragó. A més, fins al 20 de juliol es faran els tallers científics «Jocs de Ciència» a l’aula GE/2-08M de Geografia (Facultat de Filosofia i Lletres II).

Espectacles científics.

«El Pati de la Ciència», que es fa a la Universitat d’Alacant des del 2005, està coordinat per les professores de la Universitat d’Alacant Isabel Abril, del Departament de Física Aplicada, i Mercedes Pastor, del Departament de Química Inorgànica, i, com a assessor, Rafael García Molina, del Departament de Física de la Universitat de Múrcia.

Aquesta edició s’emmarca dins de les activitats anuals del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, a través d’UA Divulga (UCC+I), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i l’Institut d’Estudis Catalans amb seu a Alacant.

Pulsa para ver más contenido para ti